Vissza
Gyümölcsös chia puding
Hozzávalók (1 pohárhoz):
2 ek. chia mag
2 dl növényi vagy sima tej
egy maréknyi fagyasztott bogyós gyümölcs
1 ek. méz vagy agavé szirup
1 ek. kókuszchips
Elkészítés:
Ebben a pudingban az a legszuperebb, hogy mindent beletöltünk az üvegbe, összekeverjük és fedővel lefedve mehet is a hűtőbe. Másnap szórd meg plusz gyümölcs darabokkal és kókusz chipsszel. Zárd le az üveget és már landolhat is a táskában.
Lencsés szendvics
Hozzávalók:
Zöldséges lencseragu
2 teáskanál mustár
4 szelet rozskenyér
1 közepes méretű alma
saláta
sonka
camembert sajt.
Elkészítés:
Az előre elkészített vagy készen vásárolt zöldséges lencseragut botmixerrel összepépesítjük. Mehet hozzá egy kis mustár, hogy picit pikánsabb legyen. A lencse lesz tehát az első rétegünk, utána pedig jöhet is az ,,építkezés”! Egy kis saláta, vékony almaszeletek, rá egy szelet sonka, camembert, még egy kis mustáros lencsekrém és kész is a mennyei szendvics.
Avokádós szendvics
Hozzávalók:
Két szelet barna kenyér
kenhető lágy sajt
avokádó
paradicsom
egy-két szem füge
Elkészítés:
Az avokádó vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjét juttat a szervezetbe, érdemes a gyerekeknek rendszeresen fogyasztani. Ezt a legkönnyebben avokádós szendviccsel teheted meg. Kenj lágy sajtot egy szelet barna kenyérre, majd szeletelj vékonyra egy avokádót és fektesd a szeleteket a sajtra. Az avokádó tetejére kerülhet egy szelet vékonyra vágott paradicsom. A szendvics mellé csomagolj gyümölcsöt, például néhány szem fügét. További alternatíva, ha az avokádóból egyszerű guacamolét készítesz és azt kened a kenyérre. Ehhez az avokádót turmixold össze olíva olajjal, fokhagymával és egy kis citromlével, majd ízesítsd egy kis sóval.
Gyümölcsnyárs
Hozzávalók:
Banán
Mandarin
Kiwi
Alma
Eper
Szőlő
Elkészítés:
Készíts felkockázott almából, banánból, szőlőszemekből, bogyós gyümölcsökből szivárványszínű gyümölcsnyársakat! Pár perccel valóban több idő elkészíteni, de garantáltan több fogy majd belőle, mint a szokásos szeletekre vágott almából. (Forrás és kép: mindmegette.hu)
Sárgarépás-sajtos szendvics
Hozzávalók:
két szelet teljes kiőrlésű kenyér
kockasajt
sárgarépa
citrom
kígyóuborka
koktélparadicsom
sajtszeletek
Elkészítés:
A szendvicshez a két szelet kenyeret kenjük meg egyenletesen kockasajttal. Következő lépésben keverjük össze a lereszelt sárgarépát egy kevés citromlével és oszlassuk el a két kenyérszeleten. Fordítsuk egymásra a szeleteket és már készen is van a sárgarépás finomság! Az uzsonnásdobozba a szendvics mellé csomagoljunk kígyóuborkát, koktélparadicsomot és sajtszeleteket.
Ötletes és egészséges tízóraik az iskolakezdéshez
Kezdődik az iskola és vele a dilemma, mi kerüljön gyermekünk mindennapi tízórais-uzsonnás dobozába, ami nemcsak tápláló, de finom is. Ha már unod a szalámis szendvicset, inspirálódj ötleteinkből és csomagolj változatos ételeket gyerkőcödnek a suliba.
Gyümölcsös chia puding
Hozzávalók (1 pohárhoz):
2 ek. chia mag
2 dl növényi vagy sima tej
egy maréknyi fagyasztott bogyós gyümölcs
1 ek. méz vagy agavé szirup
1 ek. kókuszchips
Elkészítés:
Ebben a pudingban az a legszuperebb, hogy mindent beletöltünk az üvegbe, összekeverjük és fedővel lefedve mehet is a hűtőbe. Másnap szórd meg plusz gyümölcs darabokkal és kókusz chipsszel. Zárd le az üveget és már landolhat is a táskában.
Lencsés szendvics
Hozzávalók:
Zöldséges lencseragu
2 teáskanál mustár
4 szelet rozskenyér
1 közepes méretű alma
saláta
sonka
camembert sajt.
Elkészítés:
Az előre elkészített vagy készen vásárolt zöldséges lencseragut botmixerrel összepépesítjük. Mehet hozzá egy kis mustár, hogy picit pikánsabb legyen. A lencse lesz tehát az első rétegünk, utána pedig jöhet is az ,,építkezés”! Egy kis saláta, vékony almaszeletek, rá egy szelet sonka, camembert, még egy kis mustáros lencsekrém és kész is a mennyei szendvics.
Avokádós szendvics
Hozzávalók:
Két szelet barna kenyér
kenhető lágy sajt
avokádó
paradicsom
egy-két szem füge
Elkészítés:
Az avokádó vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjét juttat a szervezetbe, érdemes a gyerekeknek rendszeresen fogyasztani. Ezt a legkönnyebben avokádós szendviccsel teheted meg. Kenj lágy sajtot egy szelet barna kenyérre, majd szeletelj vékonyra egy avokádót és fektesd a szeleteket a sajtra. Az avokádó tetejére kerülhet egy szelet vékonyra vágott paradicsom. A szendvics mellé csomagolj gyümölcsöt, például néhány szem fügét. További alternatíva, ha az avokádóból egyszerű guacamolét készítesz és azt kened a kenyérre. Ehhez az avokádót turmixold össze olíva olajjal, fokhagymával és egy kis citromlével, majd ízesítsd egy kis sóval.
Gyümölcsnyárs
Hozzávalók:
Banán
Mandarin
Kiwi
Alma
Eper
Szőlő
Elkészítés:
Készíts felkockázott almából, banánból, szőlőszemekből, bogyós gyümölcsökből szivárványszínű gyümölcsnyársakat! Pár perccel valóban több idő elkészíteni, de garantáltan több fogy majd belőle, mint a szokásos szeletekre vágott almából. (Forrás és kép: mindmegette.hu)
Sárgarépás-sajtos szendvics
Hozzávalók:
két szelet teljes kiőrlésű kenyér
kockasajt
sárgarépa
citrom
kígyóuborka
koktélparadicsom
sajtszeletek
Elkészítés:
A szendvicshez a két szelet kenyeret kenjük meg egyenletesen kockasajttal. Következő lépésben keverjük össze a lereszelt sárgarépát egy kevés citromlével és oszlassuk el a két kenyérszeleten. Fordítsuk egymásra a szeleteket és már készen is van a sárgarépás finomság! Az uzsonnásdobozba a szendvics mellé csomagoljunk kígyóuborkát, koktélparadicsomot és sajtszeleteket.