Vissza
Ízletes saláta receptek az újévi életmódváltás jegyében
Ki mondta, hogy ami egészséges, az nem lehet finom? Az alábbiakban három egyszerűen elkészíthető és isteni finom saláta receptet osztunk meg veled, hogy megkönnyítsük az újévi fogyókúrát.
Feta sajtos csicseriborsó saláta
Íme Jennifer Aniston kedvenc salátája, amit a színésznő rendszeresen fogyaszt. Ismerd meg Te is!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A quinoát megfőzzük a csomagoláson található leírás alapján. A zöldségeket felkockázzuk. Mehet egy tálba a főtt quinoa, a kockázott uborka és hagyma, a csicseriborsó, a felaprított petrezselyem és menta. Facsarjuk rá a citromlevet, mehet rá a só és a bors. Szórjuk rá a durvára aprított pisztáciát. A fetát pedig morzsoljuk rá a salátára.
Forrás: nosalty.hu Kép: pinterest
Almás-baconös-körtés saláta
Íme egy másik finom, vitamindús saláta, amit akár önmagában, akár egy szelet sült hús mellé fogyaszthatsz köretként. Próbáld ki!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A baconös-körtés saláta elkészítéséhez a bacont száraz serpenyőbe rakjuk, magasabb hőfokon lepirítjuk, majd lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kihűlni. A körtét és az almát félbevágjuk, kiszedjük a magházaikat, és felszeleteljük. A diót egy száraz serpenyőben, a közepesnél kicsit magasabb lángon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A rukkolát egy tálba rakjuk, mehetnek rá az alma- és körteszeletek, valamint a dió és a kihűlt, kisebb darabokra tört bacon. A maradék hozzávalókat egy kis tálban alaposan összekeverjük, a salátára öntjük, átkeverjük, és már ehetjük is.
Forrás és kép: streetkitchen.hu
Paradicsomos-mozzarellás saláta
Önmagában is kiváló, könnyed kis vacsora, de baráti összejöveteleken húsos ételek mellé is nagy hasznát veheted ennek a friss salátának.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A paradicsomos-mozarellás salátához először a koktélparadicsomokat felkarikázzuk, a szárzellert felszeleteljük, a lila hagymát kis kockákra vágjuk és az olajbogyót is felkarikázzuk. A negyedbe vágott kígyóuborka belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük a zöldségeket a lecsepegtetett mozzarellával együtt. Megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet átkeverjük. Krutonszeletekkel díszítjük, és meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel.
Forrás és kép: streetkitchen.hu
A salátákhoz jó étvágyat kívánunk!
Feta sajtos csicseriborsó saláta
Íme Jennifer Aniston kedvenc salátája, amit a színésznő rendszeresen fogyaszt. Ismerd meg Te is!
Hozzávalók:
- 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 bögre quinoa (2 dl-es)
- 4 dl víz
- 1 db kígyóuborka
- 1 csokor petrezselyem
- menta ízlés szerint
- 1 db lilahagyma
- 100 g pisztácia
- 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
- 3 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 200 g feta sajt
Elkészítés:
A quinoát megfőzzük a csomagoláson található leírás alapján. A zöldségeket felkockázzuk. Mehet egy tálba a főtt quinoa, a kockázott uborka és hagyma, a csicseriborsó, a felaprított petrezselyem és menta. Facsarjuk rá a citromlevet, mehet rá a só és a bors. Szórjuk rá a durvára aprított pisztáciát. A fetát pedig morzsoljuk rá a salátára.
Forrás: nosalty.hu Kép: pinterest
Almás-baconös-körtés saláta
Íme egy másik finom, vitamindús saláta, amit akár önmagában, akár egy szelet sült hús mellé fogyaszthatsz köretként. Próbáld ki!
Hozzávalók:
- 5 szelet bacon
- 1 db piros alma
- 1 db körte
- 3 ek dió
- 2 marék rukkola
- 1 ek méz
- só, bors
- 30 ml olívaolaj
- 30 ml almalé
- 1 csipet chilipehely
- 2 ág kakukkfű
Elkészítés:
A baconös-körtés saláta elkészítéséhez a bacont száraz serpenyőbe rakjuk, magasabb hőfokon lepirítjuk, majd lecsepegtetjük, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kihűlni. A körtét és az almát félbevágjuk, kiszedjük a magházaikat, és felszeleteljük. A diót egy száraz serpenyőben, a közepesnél kicsit magasabb lángon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A rukkolát egy tálba rakjuk, mehetnek rá az alma- és körteszeletek, valamint a dió és a kihűlt, kisebb darabokra tört bacon. A maradék hozzávalókat egy kis tálban alaposan összekeverjük, a salátára öntjük, átkeverjük, és már ehetjük is.
Forrás és kép: streetkitchen.hu
Paradicsomos-mozzarellás saláta
Önmagában is kiváló, könnyed kis vacsora, de baráti összejöveteleken húsos ételek mellé is nagy hasznát veheted ennek a friss salátának.
Hozzávalók:
- 250 g koktélparadicsom
- 1 szál szárzeller
- Fél fej lila hagyma
- 80 g magozott olajbogyó
- Fél kígyóuborka
- 250 g mini mozzarella
- 1 csipet fokhagyma-granulátum
- só, bors
- 30 g kruton
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek balzsamecet
Elkészítés:
A paradicsomos-mozarellás salátához először a koktélparadicsomokat felkarikázzuk, a szárzellert felszeleteljük, a lila hagymát kis kockákra vágjuk és az olajbogyót is felkarikázzuk. A negyedbe vágott kígyóuborka belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük a zöldségeket a lecsepegtetett mozzarellával együtt. Megszórjuk a fokhagyma-granulátummal, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet átkeverjük. Krutonszeletekkel díszítjük, és meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel.
Forrás és kép: streetkitchen.hu
A salátákhoz jó étvágyat kívánunk!