Vissza
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sült céklához a céklát jól mossuk meg, és héjastul tekerjük alufóliába, miután megkentünk olívaolajjal. Kb. egy óra alatt sül puhára, a héját ezután könnyű leszedni. A megfőtt vagy megsütött céklát apróra vágjuk, hozzáadjuk a tormát, a tejfölt és a joghurtot, majd botmixerrel simára keverjük. Zöldség chipsszel, zöldséghasábokkal vagy sós keksszel tálaljuk. (forrás és kép: mindmegette.hu)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. (Forrás és kép: mindmegette.hu)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az avokádót félbevágjuk, óvatosan megtekerjük, ekkor kettéválik. A kés élét a magba ütjük és könnyedén kivesszük, majd kikanalazzuk a húsát. Tálban villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a héja nélkül felkockázott paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk egy kevés mustárt vagy ízlés szerint citromlevet. Néhány órára a hűtőbe tesszük, végül pirítóssal vagy pitával tálaljuk. (forrás és kép: mindmegette.hu)
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés:
Az élesztőt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatunk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, azután sütőpapírral borított tesibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat. (kb. 20-22 db lesz belőle). 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Forrás és kép: mindmegette.hu)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A mozzarella golyókat felszúrjuk egy-egy félbe vágott koktélparadicsommal, és olívabogyóval. A felaprított bazsalikomleveleket az olajjal, citromlével és a péppé zúzott fokhagymával, sóval egy befőttesüvegbe tesszük, alaposan összerázzuk, majd az öntettel meglocsoljuk a nyársakat. (forrás és kép: cookpad.com)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krémhez a tojást és a porcukrot összekeverjük és vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, megmelegítjük (nem forraljuk, mert megfőhet a tojás, de legyen jó meleg az alap), majd magas fokozaton addig verjük robotgéppel, amíg kihűl a krémalap és szép, habos lesz. Ekkor belekeverjük a pezsgőt és a mascarponét is. A babapiskótát kisebb darabokra törjük. A kávét, vizet és porcukrot összekeverjük, pár pillanatra beleáztatjuk a babapiskótákat. A pezsgős poharakba rétegezzük 4-5 rétegben egymásra a kávés babapiskótát, a krémet és 1-1 réteg kakaóport. Pár órára érdemes betenni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. (forrás és kép: streetkitchen.hu)
Ínycsiklandozó újévköszöntő partifalatok
Az év utolsó éjszakájához elengedhetetlenül hozzátartoznak a finom harapnivalók. Legpraktikusabbak az apró falatok, amit könnyen tudnak fogyasztani a vendégek. Népszerűek a sajttal töltött kiflik, a fasírtgolyók, a különböző partinyársak, és természetesen a mártogatósok minden mennyiségben. Ha még nem találtad ki, mi legyen a szilveszteri buli menüje, válogass receptjeink közül. A hozzávalókat szerezd be az Auchanban!
Céklás mártogatós
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt vagy sült cékla
- 2 evőkanál torma
- 1 dl tejföl
- 1 dl joghurt
Elkészítés:
A sült céklához a céklát jól mossuk meg, és héjastul tekerjük alufóliába, miután megkentünk olívaolajjal. Kb. egy óra alatt sül puhára, a héját ezután könnyű leszedni. A megfőtt vagy megsütött céklát apróra vágjuk, hozzáadjuk a tormát, a tejfölt és a joghurtot, majd botmixerrel simára keverjük. Zöldség chipsszel, zöldséghasábokkal vagy sós keksszel tálaljuk. (forrás és kép: mindmegette.hu)
Zöldfűszeres mártogatós
Hozzávalók:
- 2 dl tejföl/joghurt
- 2 ek majonéz
- petrezselyem
- tárkony
- citrom
- pici só
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. (Forrás és kép: mindmegette.hu)
Guacamole
Hozzávalók:
- 2 avokádó
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes paradicsom
- 1 ek mustár vagy egy citrom leve
- 2 dl tejföl
- só, bors
Elkészítés:
Az avokádót félbevágjuk, óvatosan megtekerjük, ekkor kettéválik. A kés élét a magba ütjük és könnyedén kivesszük, majd kikanalazzuk a húsát. Tálban villával összetörjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Belereszeljük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a héja nélkül felkockázott paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadunk egy kevés mustárt vagy ízlés szerint citromlevet. Néhány órára a hűtőbe tesszük, végül pirítóssal vagy pitával tálaljuk. (forrás és kép: mindmegette.hu)
Pizzás csiga
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 dkg élesztő
- 1 ek kristálycukor
- 2.5 dl langyos víz
- 1 tk só
- 40 dkg liszt
- 2 ek olaj
A töltelékhez:
Elkészítés:
Az élesztőt egy csipet cukorral langyos vízben felfuttatunk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, azután sütőpapírral borított tesibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat. (kb. 20-22 db lesz belőle). 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Forrás és kép: mindmegette.hu)
Mozzarellás-paradicsomos-olivás partifalatkák
Hozzávalók:
- 1 csomag mini mozzarella
- 10 dkg koktélparadicsom
- 1 tasak olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- Fél citrom leve
- bazsalikomlevél, só
Elkészítés:
A mozzarella golyókat felszúrjuk egy-egy félbe vágott koktélparadicsommal, és olívabogyóval. A felaprított bazsalikomleveleket az olajjal, citromlével és a péppé zúzott fokhagymával, sóval egy befőttesüvegbe tesszük, alaposan összerázzuk, majd az öntettel meglocsoljuk a nyársakat. (forrás és kép: cookpad.com)
Pezsgős tiramisu pohárkrém
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 130 g porcukor
- 150 ml pezsgő
- 600 g mascarpone
- 20 db babapiskóta (kb.)
- 150 ml kávé
- 50 ml víz
- 2 - 3 ek porcukor
- kakaópor
Elkészítés:
A krémhez a tojást és a porcukrot összekeverjük és vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, megmelegítjük (nem forraljuk, mert megfőhet a tojás, de legyen jó meleg az alap), majd magas fokozaton addig verjük robotgéppel, amíg kihűl a krémalap és szép, habos lesz. Ekkor belekeverjük a pezsgőt és a mascarponét is. A babapiskótát kisebb darabokra törjük. A kávét, vizet és porcukrot összekeverjük, pár pillanatra beleáztatjuk a babapiskótákat. A pezsgős poharakba rétegezzük 4-5 rétegben egymásra a kávés babapiskótát, a krémet és 1-1 réteg kakaóport. Pár órára érdemes betenni a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. (forrás és kép: streetkitchen.hu)