Vissza
Húsvéti sütik az ünnepi asztalra
Hamarosan itt a húsvét! Te már tudod, milyen desszerttel kínálod meg idén a vendégeidet? Az alábbi összeállításban ünnepi desszertek közül válogattunk. Találd meg a kedvenced, és a hozzávalókat, sütési kellékeket szerezd be az Auchanban, valamint az Auchan Korzók üzleteiben!
Húsvéti kuglóf
A német eredetű kuglóf itthon is egyre népszerűbb vendége a húsvéti asztalnak. Készítsd el így:
Hozzávalók:
25 dkg cukor
4 db tojás
20 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
Egyéb hozzávalók tetszés szerint:
kakaópor
aszalt gyümölcsök
csoki pasztilla
narancs vagy citrom reszelt héja
Elkészítés:
A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd legalább 15-20 percig keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet a tojások sárgájához adagoljuk, majd lassan hozzáadjuk a tojáshabot. Az elkészült masszát kivajazott-kilisztezett kuglóf formába öntjük. Formától és sütőtől függően 70-90 percig takaréklángon sütjük (forrás és kép: videkielet.hu).
Répatorta muffin
A húsvéti időszak nagy kedvence a répatorta, amit muffin formájában is megsüthetsz. Mutatjuk, hogyan.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
25 dkg sárgarépa
15 dkg puha vaj
2 db tojás
2 tk sütőpor
12.5 dkg mazsola
5 dkg dió
Elkészítés:
A répatorta muffin elkészítéséhez a tojásokat felverjük, a mazsolát és a diót finomra vágjuk. Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáforgatjuk a meghámozott és lereszelt répát. Hozzászitáljuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport, és jól elvegyítjük. A vajas-lisztes alaphoz keverjük az előzőleg felvert tojást, a mazsolát és a diót. A tésztamasszát egy 12 darabos muffin tepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben szétosztjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük (forrás és kép: mindmegette.hu).
Húsvéti linzer
Tuti imádni fogják a gyerekek, ha répa-, tojás- és nyuszialakú linzer lesz a húsvéti desszert. Készítsd el így:
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
kis sütőpor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A cukorbevonathoz:
25 dkg porcukor
4 tk víz
ételfesték
gyümölcslé, szörp
cukorgyöngy
Elkészítés:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk és összedolgozzuk a hozzávalókat. A tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. Répa, nyuszi és tojás alakú sütikiszúrókkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a linzereket 150ºC-on. Porcukor és víz segítségével klasszikus cukormázat készítünk, amit gyümölcslével, szörppel, vagy ételfestékkel színezünk. A kihűlt sütiket színes cukormázzal bevonjuk, majd tetszés szerint cukorgyöngyökkel díszítjük. (forrás: sussvelem.com, kép: kiskegyed.hu)
Húsvéti kuglóf
A német eredetű kuglóf itthon is egyre népszerűbb vendége a húsvéti asztalnak. Készítsd el így:
Hozzávalók:
25 dkg cukor
4 db tojás
20 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
Egyéb hozzávalók tetszés szerint:
kakaópor
aszalt gyümölcsök
csoki pasztilla
narancs vagy citrom reszelt héja
Elkészítés:
A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd legalább 15-20 percig keverjük. A tojások fehérjét habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet a tojások sárgájához adagoljuk, majd lassan hozzáadjuk a tojáshabot. Az elkészült masszát kivajazott-kilisztezett kuglóf formába öntjük. Formától és sütőtől függően 70-90 percig takaréklángon sütjük (forrás és kép: videkielet.hu).
Répatorta muffin
A húsvéti időszak nagy kedvence a répatorta, amit muffin formájában is megsüthetsz. Mutatjuk, hogyan.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
25 dkg sárgarépa
15 dkg puha vaj
2 db tojás
2 tk sütőpor
12.5 dkg mazsola
5 dkg dió
Elkészítés:
A répatorta muffin elkészítéséhez a tojásokat felverjük, a mazsolát és a diót finomra vágjuk. Egy nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, hozzáforgatjuk a meghámozott és lereszelt répát. Hozzászitáljuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport, és jól elvegyítjük. A vajas-lisztes alaphoz keverjük az előzőleg felvert tojást, a mazsolát és a diót. A tésztamasszát egy 12 darabos muffin tepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseiben szétosztjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük (forrás és kép: mindmegette.hu).
Húsvéti linzer
Tuti imádni fogják a gyerekek, ha répa-, tojás- és nyuszialakú linzer lesz a húsvéti desszert. Készítsd el így:
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
kis sütőpor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A cukorbevonathoz:
25 dkg porcukor
4 tk víz
ételfesték
gyümölcslé, szörp
cukorgyöngy
Elkészítés:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk és összedolgozzuk a hozzávalókat. A tésztát kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. Répa, nyuszi és tojás alakú sütikiszúrókkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a linzereket 150ºC-on. Porcukor és víz segítségével klasszikus cukormázat készítünk, amit gyümölcslével, szörppel, vagy ételfestékkel színezünk. A kihűlt sütiket színes cukormázzal bevonjuk, majd tetszés szerint cukorgyöngyökkel díszítjük. (forrás: sussvelem.com, kép: kiskegyed.hu)