Ön offline van
Vissza

Megnyitott a Teknős Tanösvény a Dunakeszi Auchan Korzó mellett!

AK_Dunakeszi-tanosveny_blog-banner_1200x628px.png
A solymári Ürgerét után újabb izgalmas természeti attrakció várja az Auchan Korzókra látogató vásárlóinkat. Megnyitott a Dunakeszi Auchan Kereskedelmi Központ szomszédságában létrehozott Teknős Tanösvény. Ha szívesen gyönyörködsz a természetben és megismernéd a Dunakeszi tőzegláp rejtett és különleges élővilágát, látogass el a Dunakeszi Teknős Tanösvényre, és kombináld a programot egy étkezéssel vagy jókedvű shoppingolással az Auchan Korzón!

Hazánk első, kereskedelmi központ mellett létrehozott tanösvényét találod Dunakeszin. Az egyedülálló természetvédelmi értéket képviselő lápos terület eddig rejtett állat- és növényvilágát mostantól te is felfedezheted egy rendkívül hangulatos tanösvény segítségével.

A lápokban, nádasokban és két rejtett, állandó tavacska felett futó pallósoron sétálva egy rejtélyes, eddig felfedezetlen világba csöppensz. Hallgathatod a szél susogását, a madárhangokat, sőt, ha figyelmesen és elég ideig nézelődsz, nemcsak a virágokban és növényfélékben gyönyörködhetsz, de kacsákat, békákat is láthatsz. A hely a nevét egy szintén itt élő mocsári teknősfajról, az Emys orbicularisról kapta. Ha szerencséd van, akár a kedves páncélos állatkák egyikével is találkozhatsz.

A 900 méteres nyomvonalon hét fő állomást találsz. Ezek többek között a lápjáró, a talajkamra, a madárfészek, a kilátó és a teknőc napozó. A pallósoron négy ismeretterjesztő pavilon is elhelyezésre került, amelyből kettő kilátóként is funkcionál. Az építkezés során kizárólag vegyszer- és oldószermentes anyagokat használtunk és a nyomvonal létrehozásához egyetlen fát sem vágtunk ki.

A természeti látványosságot a Dunakeszi Auchan Kereskedelmi Központ parkolójából közelítheted meg.

Mi a megvalósítás során mindent megtettünk azért, hogy megőrizzük e védett, varázslatos lápos terület természeti kincseit.

Kérünk, tedd ezt te is! Mielőtt a tanösvény felfedezésére indulsz, gondold át, mit viszel magaddal. Ennivalóra, innivalóra nem lesz szükséged, hiszen a sétautat fél-egy óra alatt alaposan bejárhatod. Ha mégis szemeted keletkezne, azt tedd vissza a táskádba és vidd magaddal, hogy az otthagyott hulladékkal ne szennyezd be a növények és állatok élőhelyét.

Köszönjük, hogy hozzánk hasonlóan Te is szereted a természetet, és odafigyelsz arra, hogy családoddal szép környezetben sétálhass, kapcsolódhass ki!

A kirándulás után várunk a Dunakeszi Auchan Korzón, ahol vásárolhatsz, étkezhetsz, töltődhetsz és elintéznivalóidról is gondoskodhatsz!