Ön offline van
Vissza

Idén is támogatjuk a posztatarák elleni küzdelmet

AuchanKorzo_banner_Prosztatarak_1024x341px.jpg
Ahogy az október a mellrák, úgy a november a prosztatarák elleni küzdelem hónapja. Hazánkban a prosztatarák még mindig tabutémának számít, pedig az évente átlagosan 1500 magyar férfi életét követelő betegség a korai stádiumban még sikerrel gyógyítható. Ezért a tájékoztatásnak és az időben elvégzett szűrővizsgálatoknak óriási szerepe van.

Az Auchan Korzónál kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy fontos társadalmat érintő ügyek mellé álljunk, ezek egyike az egészségmegőrzés. Ezért is kerestük fel tavaly az ország legnagyobb férfiakat célzó egészségvédő mozgalmát, a MentsManust Egyesületet, melynek nemcsak anyagi támogatást nyújtottunk, de az elhatározás is akkor született, hogy idén az Auchan Korzókon is helyszínt biztosítunk az egyesület által szervezett prosztatarák szűréseknek.

A több mint tíz éves múlttal rendelkező MentsManust Egyesület hazánk legjelentősebb férfiegészséggel foglalkozó nonprofit szervezete. Hozzájuk kapcsolódik a Movember elnevezésű Ausztráliából indult „bajusznövesztő” kezdeményezés hazai meghonosítása is. A mozgalom célja, hogy világos üzenetet küldjön az erősebb nem képviselőinek, hogy ne hanyagolják el egészségüket, és rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. Az egyesület nevéhez fűződik emellett a 2016 óta működő Prosztata Kommandó nevű szűrőprogram. Az ország egész területén végzett ingyenes PSA-szűrésekhez többek között a Magyar Urológusok Társasága és a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája is csatlakozott.
Idén ismét 500.000 Ft pénzadománnyal támogatjuk a a MentsManust Egyesület hiánypótló munkáját. Az együttműködéssel kapcsolatban Fonay Gergely, az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. Marketing Vezetője a MentsManust Egyesület elnökével, Honti Dániel Lászlóval közösen a TV2 Mokka műsorában adott interjút. A beszélgetés megtekintéséhez kattints ide: 
https://tv2play.hu/mokka/a_megelozes_a_legfontosabb_november_a_prosztatarak_elleni_harc_honapja